Stijging van de pensioenleeftijd

Sinds 2007 is de gemiddelde pensioenleeftijd – meer dan ooit – gestegen. Dit heeft mede te maken met onze overheid, die langer doorwerken stimuleert. Zo was de gemiddelde pensioenleeftijd tussen 2001 en 2006 nog 61 jaar, inmiddels is de gemiddelde pensioenleeftijd 63,9 jaar (2013) – een stijging van 0,3 jaar ten opzichte van 2012.

Maar liefst 48% van alle mensen die met pensioen gingen in 2013, was 65 jaar of ouder. De pensioenleeftijden per sectoren verschillen sterk. De pensioenleeftijden bij de overheid zijn het laagst en in de landbouw zijn ze het hoogst.

Verwacht wordt dat de pensioenleeftijd net zoals de AOW leeftijd zal blijven stijgen.

1 reacties
  1. Henk Hanneman says:

    een ding begrijp ik niet aan het hele pensioen gebeuren: mensen moeten steeds langer werken, maar er zijn 600000 werkelozen die niet aan het werk komen,sterker nog, met de migratie loopt het aantal werkelozen alleen maar op.

    Waarom moet een mens tot 67 jaar of nog langer werken terwijl er jonge mensen in de ww of bijstand zitten?

    door de automatisering en Robotisering groeit de werkeloosheid onder de laag opgeleieden nog veel sterker de komende jaren, waaronder heel veel jongeren. Waarom de pensoeinleeftijd niet naar beneden bijstellen?

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>